donderdag 24 januari 2008

TWEEWEEKVERSLAG 2

Ik heb een paar activiteiten gedaan, en ben begonnen met de activiteit: herfstkijkdoos maken.
Ik had zelf een grote schoenendoos meegenomen en op de stage een beetje klaar gemaakt.Toen ben ik samen met een paar kinderen op zoek gegaan naar blaadjes, eikels, takjes, steentjes, eigenlijk alles wat de kinderen vonden wat met herfst te maken had. Daarna zijn we apart gaan zitten in ( de 2e hal ) een aparte ruimte waar de grotere kinderen kunnen spelen. Hier hadden we lekker de ruimte om lekker te knutselen.
Eerst vonden ze het wel een beetje raar om lijm te smeren op een blaadje en het daarna in een doos te plakken. Maar toen ik het eenmaal voor had gedaan, kregen ze de smaak te pakken. Ze hebben echt heel leuk meegedaan. En ze waren ook heel trots op het eindresultaat.Op een andere dag heb ik met andere kinderen de doos nog geschilderd, en nu staat hij in het halletje bij het KDV, zodat iedereen kan zien wat de kinderen hebben gemaakt.
Ik heb met de kinderen kringspelen gedaan als; jan huigen in de ton, en er zat een klein zigeunermeisje etc. de kinderen vonden het heel leuk. Het voordeel was dat ze dit spel wel vaker hadden gedaan, dus ik hoefde geen uitgebreide uitleg te geven het ontstond eigenlijk spontaan en dat heb ik eigenlijk het liefst.

Ook heb ik de kinderen geschminkt deze week. Het kwam eigenlijk doordat mijn begeleidster en een andere leidster de ramen gingen beschilderen ( voor het herfstthema, dus pompoenen, paddenstoelen, kabouters etc.) En toen vroeg de leidster aan mij of ik het misschien leuk zou vinden om de kinderen te schminken. Dus dat vond ik eigenlijk wel een leuk idee. In het begin was ik nog wel een beetje onzeker omdat ik helemaal niet kan schminken. Maar goed toch geprobeerd, en uiteindelijk maakt het de kinderen natuurlijk helemaal niet uit of alle lijntjes wel gelijk zijn en of het ├╝berhaupt wel lijkt op een koe, de enige die zich daar druk om maakt ben ik zelf.En de kinderen waren heel erg blij, dat was echt heel leuk om te zien. Voor herhaling vatbaar dus!Omdat het best lekker weer was gingen we ’s middags ( een leidster en ik) met 6 kinderen, met de bolderkar een eindje wandelen. We namen wat oud brood mee voor de geitjes want die moesten we natuurlijk even een bezoekje brengen. De kinderen vonden het geweldig. Het leukste vond ik nog dat ik nog banger was dan de kinderen. Die stonden rustig alle dieren van dichtbij te bekijken en te voeren terwijl ik graag even op de achtergrond bleef. echt ontzettend leuk om te doen met de kinderen!

Ik had met mijn begeleidster een paar opdrachten doorgesproken, een van die opdrachten was een kind in bad doen. Op het dagverblijf doen ze alleen kinderen in bad die bijvoorbeeld heel erg onder de poep zitten.Dus we hadden afgesproken dat als er een kind in bad moest, ik dat dan mocht doen.En natuurlijk, heel toevallig, wilde ik de luier verschonen van (G) en jawel, helemaal onder de poep. Dus die moest in bad. Gelukkig was er een leidster bij die me daarin begeleide. Alleen was het me denk ik ook niet gelukt. Ik heb wel vaker kinderen in bad gedaan maar niet echt hele kleintjes en ik wist natuurlijk ook niet hoe ze het op het dagverblijf aanpakken. Maar de leidster ging er heel rustig mee om, ze liet het me wel alleen doen maar gaf wel steeds aanwijzingen en dat gaf me een goed gevoel.

Geen opmerkingen: